マナ MANA

Aloha!ハワイイと日本を結ぶブログ "マナmana"です。 ここではハワイイにまつわるお話や唄、イラスト等を紹介しています。 ALOHA! This is ”mana マナ” blog .I show you the story of Hawaiian,the arts and the poem. I'd chase a Rainbow !

Friday, March 04, 2005

Onabe お鍋

今日はずいぶんと寒かったですね。
今晩の夕飯はお鍋でした。

夕刻、母とふたりで母の借りている農場に今日のお鍋になる野菜を収穫に行きました。
風が冷たい!でも久しぶりに屋外で夕焼けをみて気分がすっきりした。
日本の夕焼けも悪くないよ、うん。

春菊、ほうれんそう、お漬物にする高菜と大根おろし用に大根を1本引きぬいて。
家族が食べる分だけいただきます。
ふー。大根の葉っぱは細かく刻んでゴマと一緒にいためて、お醤油で軽く香りづけたら玄米にあう葉っぱふりかけのできあがり。

冬の夕飯はお鍋にかぎりますね!はふはふ。

It was cold day ,today!
Today's dinner was "ONABE".
Onabe is Japanese famous winter season's food.
There are many kind of vegetable and some fish or meet in the big pot.
We become hot when we ate ONABE at home.

On this evening,My mom and me went to the farm for today's diinner "ONABE".
We harvest of "Syungiku",spinatch,Japanese white radish and "Takana"for Tsukemono.
The windy was so cold! But the sunset is so beautyful too.I strached comfortably in vegetable farm.My feeling become clear!
Japanese sunset also is good!Not so bad!

I like Japanese radish and I like that reef too.
I show you my vegetarian cooking recipe!
1,Chop the radish reaves.
2,And that fry with sesami.
3,make good smell on Shoyu.
Ta-dah! Coming up!This is green Furikake!
This is good convination with brown rice!yum!

I like Onabe in Japan's winter season.

mahalo
manachimi

0 Comments:

Post a Comment

<< Home